Over ons

Stichting De Energieke Burger

De Energieke Burger is een ervaren vrijwilligersorganisatie met technische expertise en energiecoaches uit de buurt. In de gemeente Bloemendaal helpen we bewoners met de verduurzaming van hun woningen. We geven (maatwerk)adviezen voor een comfortabele woning die energie, het milieu én geld besparen.

Contact:

Secretariaat:
Gravin Sophialaan 20
2114 DS Vogelenzang

Jos Kooijman (Energiecoach)
Tel: 06 25345769

de.energieke.burger@gmail.com

Bank:
NL 33 TRIO 0788 7771 57 / Stichting De Energieke Burger

Wat ons beweegt

In 2050 moet heel Nederland over zijn overgeschakeld op een duurzame energievoorziening op basis van o.a. zon en wind. Wij zien dit als een gezamenlijke opgave van burgers en overheid. Daarom werken we samen aan de verduurzaming van de energievoorziening met een optimale mix van energiebesparing en duurzame energiebronnen. Wij vinden dat dit betaalbaar moet zijn en zoveel mogelijk CO2 uitstoot moet beperken. Want de uitstoot van CO2 zorgt voor klimaatverandering en dat willen we tegengaan.

De Energieke Burger wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de gemeente Bloemendaal en de provincie Noord-Holland.

Sponsors

Onze diensten

De Energieke Burger adviseert en ondersteunt je bij de verduurzaming van jouw woning. We geven advies en maken (maatwerk)adviezen. We zijn een ervaren vrijwilligersorganisatie met technische expertise en energiecoaches uit  jouw buurt.

Advies van onze energiecoaches

Met het advies van onze energiecoaches krijg je praktische tips en advies over het verduurzamen van je woning en een indicatie van de kosten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het aanbrengen van isolatie, aandacht voor ventilatie en het plaatsen van zonnepanelen. De energiecoaches zijn vrijwilligers met technische expertise en getraind voor het geven van energieadvies.

Samen aan de slag

Je hebt samen met je buren het plan opgevat om de vloer te isoleren. Of samen zonnepanelen aan te schaffen. Samen dat soort zaken oppakken is vaak voordelig en je stimuleert elkaar. De schaal maakt niet zoveel uit; je bent buren of je woont in dezelfde straat of wijk. De energie coach kan daarbij helpen met kennis over de verschillende maatregelen en het in kaart brengen van de wensen van de deelnemers.

Themabijeenkomsten

De Energieke Burger organiseert ook themabijeenkomsten. Zo hebben we algemene informatieavonden gehouden voor bewoners van Bennebroek en Vogelenzang en ook hielden we een bijeenkomst over zonnepanelen. Een themabijeenkomst kan ook gericht zijn op een bepaalde wijk.

Word energiecoach

Aanmelden