Word energiecoach

Help woningeigenaren energie besparen en slim te verduurzamen.

Wat doe je als energiecoach?

Energiecoaches helpen andere inwoners bij hun vragen over het verlagen van hun energie verbruik. Ze zijn goed thuis in allerlei vormen van isolatie, van ventilatie en manieren om het gas- en elektriciteitsverbruik te beperken. Elk type woning vraagt weer om een andere aanpak. Het is goed om te weten hoe het huis in elkaar zit, waar bijvoorbeeld warmtelekken zitten, welke vormen van isolatie het meeste effect hebben en hoe je zorgt voor voldoende ventilatie na kierdichting.

Jos Kooijman, de coördinator van onze energiecoaches: ‘Eigenlijk zijn we de deskundige en betrouwbare buurman die met je meedenkt en je helpt volgende stappen te zetten naar een duurzame woning. Het is leuk en dankbaar vrijwilligerswerk!’

Hoe werkt het?

Wie interesse heeft om energiecoach te worden kan zich aanmelden via onderstaand formulier. Na aanmelding volgt een kennismakingsgesprek en een opleiding tot energiecoach van 4 avonden. Het is wel handig als je belangstelling hebt voor techniek. De Energieke Burger heeft inmiddels zo’n 15 energiecoaches opgeleid. Zij hebben samen al meer 500 coachingsgesprekken met inwoners gevoerd.

Aanmelden