NH Nieuws besteedde aandacht aan energielabels in Noord-Holland. Laren bleek het hoogste aantal woningen te tellen met het laagste energielabel (G). Daarna volgen Bloemendaal en Heemstede. Ongeveer dezelfde scores halen de drie gemeenten als het gaat om energielabel F. Om antwoord te krijgen op de vraag waarom juist de rijke gemeenten zo slecht scoren, ging men te rade bij Nico Lommerse, een van onze Energieke Burger energiecoaches van het eerste uur. Volgens hem zit het ‘m vooral in de ouderdom van de woningen in die gemeenten. Hoe ouder de woningen hoe minder isolatie.
in Bloemendaal  is 12 procent van de woningen na 2000 gebouwd, terwijl dat in Heerhugowaard meer dan twee keer zoveel (29 procent) is, aldus NH Nieuws,

En waarom de veelal rijke inwoners nog niet veel doen aan het verduurzamen van hun huis? “Nico: “Velen kunnen het inderdaad wel betalen, maar komen simpelweg niet op het idee om hun glas te vervangen, stelt Lommerse. “Mensen weten gewoon niet wat ze aan gas en stroom betalen, en mensen die geld over hebben, zijn er niet echt mee bezig.”
Lees het hele artikel hier.

(foto: Energiecoach Nico Lommerse doet ook veel in eigen huis. De jacuzzi isoleren bijvoorbeeld, met isolatiewol, en voor de lastige ronde hoeken bovenin gebruikte hij flexibele buisisolatie)